İNTERAKTİF TARİH SÖYLEŞİLERİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR!

Fransız İhti

Bu hafta, 4 Eylül 14.00’te konuğumuz Dr. Antoine Dolcerocca Hocamızla Fransız İhtilali’ni konuşuyor olacağız.
Université Paris-Saclay, Université Paris 8 ve Binghamton University (SUNY) mezunu olan hocamız; bu okullarda sırasıyla hukuk, siyaset bilimi ve sosyoloji tahsili görmüştür. Binghamton ve Koç üniversitelerinde çalışmış olmanın yanı sıra şu anda ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesidir. Eğitim ve kariyeri boyunca yedi farklı yurt içi ve uluslararası programdan burs ve hibe almıştır. İlgi duyduğu araştırma alanları politik ekonomi, çevre sosyolojisi, hukuk, kalkınma, müşterekler, doğal kaynak yönetimi, eşitsizlik, Küresel Güney, Sahra Altı Afrika ve Türkiye olarak sıralanabilir.
Hocamızın disiplinlerarası bakış açısıyla tarihin dönüm noktalarından Fransız İhtilali hakkındaki tartışmalara yeni bir soluk getirmeyi hedeflediğimiz söyleşimize hepinizi bekleriz.